במהלך השנים, פגשתי לא מעט נשים שאפשר לקרוא להן "הגר". כל אחת מהן ייחודית, כל אחת עם סיפורה, אך כולן משתפות חוויות דומות של חיפוש עצמי במיניות, קונפליקטים פנימיים ותחושת תסכול.
הגר הראשונה: הגר בגיל 16 הגר הראשונה שפגשתי הייתה בגיל 16. היא הייתה נערה ביישנית, מלאה בחרדות ובתחושות חוסר ביטחון. המיניות שלה הייתה עבורן משהו לא ברור, והיא חשה כאילו העולם מצפה ממנה להתנהג בצורה מסוימת. היא לא ידעה איך לדבר על הרגשות שלה ולא הרגישה שיש לה את המקום לבקש את מה שהיא רוצה. הכאב הפנימי שלה התבטא בבריחה מהזדמנויות רומנטיות, ובסופו של דבר היא חוותה תחושת בדידות עמוקה. היא לא ידעה אז, אך המודעות שלה למיניות הייתה רק התחלה של מסע ארוך.
הגר השנייה: הגר בשנות ה-20 לאחר מכן, פגשתי את הגר השנייה, בשנות ה-20 לחייה. היא הייתה באוניברסיטה, מלאת חלומות ושאיפות, אך כאשר זה הגיע למערכות יחסים, היא חשה כאילו היא שוברת את עצמה כדי להתאים לציפיות של אחרים. היא ניסתה לרצות את בן הזוג שלה בכל מחיר, מה שהוביל לתחושת חוסר סיפוק. היא הזניחה את האורגזמה שלה, חשה כאילו זה לא מה שחשוב במערכת יחסים, ושמה את הצרכים שלה בצד.
הגר השלישית: הגר בגיל 30 בקליניקה פגשתי את הגר בגיל 30, שהייתה כבר בזוגיות ארוכה. היא עברה תהליך של חיפוש עצמי ומודעות, אך עדיין חוותה קשיים. היא שיתפה אותי בקשיים של חוסר חשק וכאב במהלך יחסי מין. היא הרגישה כאילו היא לא מצליחה להתחבר לגופה, כאילו היא חיה בתוך קופסה סגורה. היא חיפשה פתרונות אך לא ידעה לאן לפנות. המחשבות החיוביות והשליליות שלה התערבבו, והתחושות הפנימיות שלה הפכו למאבק יומיומי.
הגר הרביעית: הגר בגיל 40 לבסוף, פגשתי את הגר בגיל 40. היא הייתה אישה מלאת ניסיון, אך גם עמוסה בכאב מהעבר. היא חוותה מערכות יחסים רבות, אך תמיד חשה כאילו היא חוזרת לאותן דפוסים. היא הבינה שהגיע הזמן לשנות את הגישה שלה, וביקשה להתחבר מחדש למיניות שלה. היא עברה תהליך של חקירה עצמית, למדה לבקש מה שהיא רוצה ולגלות את הצרכים שלה מחדש.
סיפורה של "הגר" הוא סיפורן של נשים רבות לאורך השנים. כל אחת מהן מתמודדת עם האתגרים שלה, אך המאבק המשותף הזה הוא קו מחבר, שמראה שהחיפוש אחר ההנאה והחיבור לעצמנו הוא תהליך מתמשך. נשים רבות חוות תחושות דומות, ומסע של גילוי עצמי הוא חיוני לכל אחת מהן. בסופו של דבר, כל הגר מציעה לנו לקח חשוב: אנחנו ראויות להרגיש ולעבור את התהליך הזה עם אהבה, כבוד וחמלה כלפי עצמנו.
סיפור אחד מיני רבות
אני רוצה לדבר על אישה בשם הגר, אישה בשנות ה-30 לחייה, שנמצאת בזוגיות כבר כמה שנים. הגר היא אישה רגישה, אינטליגנטית ומסורה, אך כאשר מדובר בחיים המיניים שלה, היא מרגישה כאילו היא נתקלה בקירות בלתי נראים שמונעים ממנה לחוות הנאה.
הגר פנתה אליי לאחר שנים רבות של כאבים מיניים וריצוי. לאורך כל חייה המיניים, כל ניסיון מיני הפך לעיתים קרובות לחוויה כואבת ולא נעימה. במקום להרגיש הנאה, היא חוותה כאב, מבוכה, ורבים מהלילות שלה הסתיימו בתחושת אכזבה עצמית. היא התקשתה להבין מדוע היא לא מצליחה להתחבר למיניות שלה, ולא מצליחה לחוות את מה שהיא ראתה בסרטים או שמעה מחברותיה.
במהלך הפגישות שלנו, הגר שיתפה אותי בכמה מהאמונות המגבילות שלה. היא גדלה בבית שבו אמה העבירה לה מסרים שלפיהם נשים נדרשות לגרום לגברים לעונג וסיפוק, כדי לשמור על הקשר ולמנוע נטישה. המסרים הללו גרמו לה להרגיש כאילו היא צריכה לרצות את בן הזוג שלה, גם אם זה אומר להזניח את הצרכים שלה. היא הרגישה שנשים אמורות להיות "מוכנות" למין בכל מצב, גם כשזה לא נעים להן.
בבית שבו גדלה, הגר לעולם לא עברה תהליך של גילוי עצמי שבו היא מגלה מה נעים לה, מה משמח אותה ומה מספק אותה. היא לא הבינה שהיא יכולה לבקש הנאה, ולא נתנה מקום לצרכים שלה. למעשה, היא הזניחה את האורגזמה שלה במשך שנים רבות, שמה אותה בצד והסתפקה במועט. היא הרגישה שאין לה את הזכות לבקש הנאה, וזה הוביל אותה לחוסר חשק ולתחושת תסכול מתמדת.
חוויות מיניות רבות שלה הסתיימו בכאב ואי הגעה לאורגזמה, מה שגרם לה לתחושת חוסר אונים. כאשר ניסתה לדבר על התחושות שלה עם בני הזוג שלה, פעמים רבות היא חשה שהם לא מבינים, מה שגרם לה להרגיש חוסר שייכות ואכזבה. היא גם חוותה חוויות שלא ראו לאורך השנים, במיוחד כאשר ניסתה לתקשר את רצונותיה. כל פעם שניסתה להביע את המחשבות והרגשות שלה, היא הרגישה כאילו היא מדברת לקיר.
באופן טבעי, הגר החלה להבין שהמיניות שלה לא רק שהייתה פגועה; היא גם נבנתה על בסיס של פחד וחוסר ביטחון. היא חיה בתחושת "לא בסדר" כשזה הגיע לרצונות שלה, והרגישה שהיא לא יכולה לבקש מה שעושה לה טוב.
לאחר מכן, התחלנו לעבוד בשיטות EMDR (טיפול בתנועות עיניים). במהלך הטיפול, זיהינו כמה מחשבות שליליות שצמחו מתוך החוויות שלה:
מחשבות שליליות:
"אני לא מספיק טובה."
"אני צריכה לרצות את בני הזוג שלי כדי שישארו איתי."
"אם אני אגיד מה אני רוצה, אני עלולה להידחות."
"הנאה מינית היא לא בשבילי; זה לא מה שנשים עושות."
"לא מגיע לי לחוות אורגזמה."
בהמשך, עבדנו יחד על החדרת מחשבות חיוביות שיכולות לשנות את הפרספקטיבה שלה:
מחשבות חיוביות:
"אני ראויה להנאה מינית."
"הצרכים שלי חשובים כמו הצרכים של בן הזוג שלי."
"אני יכולה לבקש מה שעושה לי טוב."
"אני לומדת להקשיב לגוף שלי ולמה שהוא רוצה."
"אני זוכה לחוות אורגזמה, ואני ראויה לכך."
הרגשות שעלו במהלך הטיפול ב emdr:
חוסר ערך עצמי – הרגשה שהיא לא מספיק טובה או ראויה, מה שיכול להוביל לחרדה ולדיכאון.
פחד מדחייה – החשש שהיא לא תתאים או תידחה על ידי בני הזוג שלה, מה שיכול להוביל לתחושת בידוד ולחוסר ביטחון.
בלבול – תחושה שהיא לא יודעת מה היא רוצה או מה מותר לה לרצות במערכות יחסים.
אכזבה – אכזבה מעצמה על כך שהיא לא מצליחה להגשים את הצרכים והרצונות שלה.
תחושת חוסר שליטה – חוסר יכולת לקבוע גבולות או לבקש את מה שהיא רוצה עשוי להוביל לרגשות של חוסר אונים.
תחושות גוף שעלו בטיפול:
מתח בשרירים – במיוחד באזור הכתפיים והצוואר, מה שעלול להיגרם ממתח נפשי.
דפיקות לב מואצות – בעת מחשבה על דחייה או חוויות מיניות.
קיבה לא נוחה – תחושות של חרדה יכולים לגרום לתחושת בחילה או אי נוחות במערכת העיכול.
תחושת כבדות – תחושת עייפות או כובד נפשי שיכולים להיגרם מהמאבקים הפנימיים שלה.
תחושת ניתוק – הרגשה של ניתוק מהגוף או מהרגשות, דבר שמתבטא לעיתים בתחושת ריחוק או חוסר חיות.
במהלך הטיפול, כשהיא מתחילה לאמץ את המחשבות החיוביות, היא חוותה שינוי ברגשות ובתחושות הגוף שלה, כמו:
תחושת חיזוק עצמי – הגברת הביטחון העצמי וההרגשה שהיא ראויה להנאה.
שחרור מתחים – ירידה במתח בשרירים והרגשה של רוגע.
תחושת חיבור לגוף – יותר מודעות להרגשות ולצרכים שלה.
תחושת הקלה – הקלה מהפחדים והחששות, מה שיכול להוביל לתחושה כללית טובה יותר.
במהלך התהליך, גילתה הגר שהיא לא רק ראויה להנאה מינית, אלא גם שיש לה את הכוח ליצור חוויות חיוביות שיביאו לה שמחה. היא התחילה לשאול את עצמה שאלות שלא חשבה עליהן בעבר: מה עושה לי טוב? מה מעורר בי הנאה? היא פתחה את הדלת לחוויות חדשות, והחלה לתקשר עם בן הזוג שלה בדרכים שונות, תוך שהיא מביעה את רצונותיה בצורה פתוחה וכנה.
אני מרגישה גאווה עצומה בהגר על האומץ שלה לעבור את המסע הזה עם טיפול EMDR. זה לא פשוט להתמודד עם כל כך הרבה מחשבות שליליות ולהתמודד עם הפחדים שמסביב למיניות ולצרכים שלה. ההצלחה שלה בהחדרת מחשבות חיוביות היא עדות לכוח הפנימי שלה.
לאור המסע שלה, אני מבינה עד כמה חשוב שכל אישה תזכור שהיא ראויה להנאה, בדיוק כמו הגר. השינוי המחשבתי שהיא עברה בעזרת EMDR, כאשר היא התחלה לראות את עצמה כראויה לא רק לאהבה אלא גם לסיפוק אישי, הוא מדהים. זה לא רק מטפל במחשבות, אלא גם מאפשר לה להתחבר מחדש לגוף שלה ולהתמקד בצרכים שלה.
היכולת שלה לבקש את מה שעושה לה טוב לא רק שיפרה את הקשר שלה עם בן הזוג, אלא גם חיזקה את הביטחון שלה בעצמה. כל אישה צריכה לדעת שבקשה להנאה היא לא רק לגיטימית אלא גם חיובית. כאשר אנחנו לומדות לשים לב לצרכים שלנו ולבקש את מה שאנחנו רוצות, אנחנו לא רק משפרות את חיינו האישיים, אלא גם את מערכות היחסים שלנו.
אני מקווה שהמסע של הגר יהווה דוגמה לכל הנשים, להזכיר לנו שההנאה שלנו היא חשובה והזכות שלנו לבקש את מה שעושה לנו טוב היא בסיסית. באמצעות תהליך EMDR, הגר מצאה את הדרך שלה להתחבר למיניות שלה, ואני מאמינה שזה יכול להוות השראה לנשים רבות אחרות לנצח את החששות שלהן ולחיות את חייהן במלואם.
Comments