חשיבות הויסות הרגשי בזוגיות
- רינה להב
- May 15, 2024
- 2 min read
פעם בבית קטן ונעים, גר הורה אוהב וילדתם היקרה, עופרי. מהרגע שעופרי הייתה תינוקת, אמה היתה שרה לה שירים מרגיעים, מערסלת אותה בעדינות בזרועותיה עד שנסחפה לישון. אם אי פעם עופרי הייתה מרגישה חסרת מנוחה או בוכה, אמה היתה שרה את פזמון היקנייטון, מרגיעה אותה עם המנגינה המוכרת.
ככל שעופרי התבגרה, היא החלה לחפש נחמה במגע ובקול של אמא בכל פעם שהרגישה מוטרדת או צריכה להירגע. שגרת השירים הלילית שלהם הפכה למסורת אהובה, שעוזרת לעופרי להירגע ולמצוא שלווה לפני השינה. עד גיל ארבע, היא אפילו הייתה שרה לעצמה, מוצאת נחמה במנגינות המוכרות שהפכו לחלק מהווייתה.
חלפו שנים, וכשעופרי התבגרה, היא החלה להבין את המדע מאחורי תגובותיה הרגשיות. היא למדה שלגוף שלה יש יכולת יוצאת דופן לשחרר הורמונים מרגיעים בשעת מצוקה, בדומה לפתיחת ברז כדי לשטוף את דאגותיה. ההבנה הזו הדגישה את חשיבות הכלים שאמא שלה לימדה אותה לוויסות רגשי.

עם זאת, לא כולם ברי המזל שלמדו מנגנוני התמודדות בריאים מגיל צעיר. בפגישות טיפוליות, כמטפלת אני נתקלת, באנשים שפיתחו שיטות משלהם, לעיתים פחות מסתגלות, להרגעת כאב רגשי. יחד, אנחנו חוקרים את הכלים הללו בסקרנות ובחמלה, ומבקשים להחליף הרגלים מזיקים בחלופות בריאות יותר.
דרך מפגשים אלו, אני עדה לחוסן וליצירתיות של אנשים בניווט בנופים הרגשיים שלהם. מניתוק רגשי, התפרצויות זעם ועד לפעילויות שונות כמו קריאה, ספורט, מוזיקה וכתיבה, לכל אדם הייתה הדרך הייחודית שלו לחפש נחמה ולשחרר הורמונים מרגיעים.
במפגשים אנחנו מתבוננים בסקרנות בשיטות , שהשתמשנו בילדות לויסות רגשי. מנווטים לעבר כלים חדשים וחיוביים לוויסות. מעודדת אותם לחקור דרכים שונות להרגיע את עצמם ולשפר את איכות חייהם, תוך תחושת תקווה והעצמה במסע שלהם לעבר רווחה רגשית.
חשיבות הויסות הרגשי בזוגיות.

Comments